יהלום המאה

למרות שהתגלה ב 1986, יהלום המאה הוצג באופן רשמי כשנתיים מאוחר יותר, במהלך אירוע המציין 100 שנה לדה בירס. אך בואו נתחיל לספר את הסיפור מההתחלה…

היה זה ב 17 ביולי 1986, במכרה פרימייר אשר נמצא כ40 קילומטר מזרחית לפרטוריה בדרום אפריקה. באותו היום, באמצעות הדמיית רנטגן התגלה יהלום ענק, יהלום גולמי במשקל 599 קראט. רק קומץ אנשים ידעו על קיומו של היהלום והם נשבעו לשמור סוד. אך כבר באותו הרגע היה ברור שבשל צורתו המורכבת יהיה זה אתגר ללטשו.

דה בירס פנו לגבי טולקובסקי, אחד מגדולי המומחים בחיתוך יהלומים אשר יצר 5 שיטות חיתוכי יהלומים בעברו. כמו כן הוא גם קרוב משפחתו של מרסל טולקובסקי, אשר גם הוא השאיר את חותמו על תעשיית היהלומים. גבי טולקובסקי נחשב למומחה בחיתוך יהלומים בצורות לא שגרתיות תוך כדי מקסום הערך והרווחיות של היהלום.

טולקובסקי מספר שדרגת הצלילות הגבוהה של היהלום הייתה בולטת כבר מהמבט הראשון, לא היה צריך להתאמץ. אך במקביל צורתו המיוחדת לא התירה מקום לספק שמדובר בליטוש מאתגר מאוד. וכך ב 1988 יצא הפרויקט לדרך – טולקובסקי, ביחד עם צוות של מומחים אשר נבחר בקפידה, החלו במשימה. בתחילה היה צורך ליצור סביבת עבודה יציבה ולכך גויסו מהנדסים אשר עמלו במשך שנה על הכנת החדר במעבדות דה בירס ביוהנסבורג ותחת עיניהם הפקוחות של אנשי הביטחון.

הכנת החדר נמשכה כשנה ובמהלכה טולקובסקי בחן את היהלום מידי יום, תוך כדי שימוש במיטב האמצעים הטכנולוגיים. הוא למד להכיר את היהלום על כל פרטיו הקטנים. אחד האתגרים אשר עמדו בפני טולקובסקי היו סדקים עמוקים שהיו על היהלום. טולקובסקי חשש משימוש בטכנולוגיית לייזר ושיטות חיתוך מוכרות ולכן בחר לעשות את העבודה בצורה ידנית, פעולה אשר נמשכה 154 יום!

צורת החיתוך שנבחרה הייתה דמוית לב, הייתה זו הצורה אשר המליץ עלייה טולקובסקי והיא נבחרה על ידי דה בירס מבין 13 האפשרויות שהוצגו עבורם. בסופו של דבר החיתוך החל במרץ 1990 ונמשך קרוב לשנה. עד אשר הגיע היום שבו טולקובסקי הציג את היהלום המלוטש במשקל של 273.85 קראט ועם 247 פאות. היה זה יהלום בעל איכות וגודל נדירים מאוד.

היכן נמצא היום יהלום המאה אף אחד לא יודע. ידוע שבתקופה מסוימת הוא הוצג במצודת לונדון אך ההשערה היא שדה בירס מכרו את היהלום ללקוח אשר שומר על אנונימיות. ישנן שמועות שונות לגבי זהות הלקוח אך במסגרת המדיניות של דה בירס הם מחויבים לשמור על פרטיות הלקוחות. מי יודע, אולי יום אחד הוא עוד יצוץ במכירה פומבית.

כתבות נוספות
 
More Articles
אבן (stone) – יהלום אש (fire) – משחק אור באבן הנגרם כתוצאה משבירת האור הלבן
שמו של השליט המוגולי אקבר שאה (1556-1605) חרוט על יהלום זה ומכאן שמו. ככל הנראה
יהלום הסנסי היא יהלום בצבע צהוב ובמשקל של 55.23 קראט. יש הטוענים שזוהי האבן הראשונה
היהלום נקרא על שמו של הדוכס ג'וזף (1872-1962), נסיך הונגריה ובוהמיה, אשר החזיק ביהלום. מדובר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
×

עגלת קניות